Ουλίτιδα – περιοδοντίτιδα

►Καθώς εξελίσσεται η περιοδοντίτιδα, καταστρέφεται η οστική στήριξη των δοντιών με αποτέλεσμα αρχικώς, να υπάρχει κινητικότητα ή μετακίνηση στα δόντια που βαίνει αυξανόμενη, και στη συνέχεια ενδεχομένως τα δόντια κινδυνεύουν να χαθούν από τον οδοντ. φραγμό.

►Η θεραπεία της περιοδοντίτιδας γίνεται από την περιοδοντολόγο, με εν τω βάθει ριζικές αποξέσεις, στις οποίες αφαιρούνται πλήρως οι υποουλικές τρυγιακές εναποθέσεις από τους περιοδοντικούς θυλάκους, υπό τοπική αναισθησία -σε προγραμματισμένες συνεδρίες – ίσως και με την ταυτόχρονη φαρμακευτική κάλυψη, αναλόγως βέβαια με τη βαρύτητα της νόσου και του ιατρικού ιστορικού του εκάστοτε ασθενούς.

► Παράλληλα γίνεται ενεργοποίηση του ασθενούς, ώστε να ακολουθεί σε καθημερινή βάση και με ιδιαίτερη έμφαση, ένα εξατομικευμένο, αποτελεσματικό, πρόγραμμα υγιεινής στόματος, όπως ακριβώς θα του γίνει επίδειξη.

► Τελικά ο ασθενής επανέρχεται σε τακτικούς επανελέγχους, ώστε να αξιολογείται η επιτυχία της θεραπείας και η διατήρηση του καλού αποτελέσματος.

►Στο οδοντιατρείο μπορούν να αντιμετωπιστούν με χειρουργικό τρόπο, εφόσον κρίνεται απαραίτητο και αναλόγως του σχεδίου θεραπείας που έχει καταρτηθεί, πλήθος περιστατικών.