Συχνές Ερωτήσεις

Σας προστατεύουμε με μια ποδιά μολύβδου, που καλύπτει το σώμα σας, ώστε να μην δέχεται την ακτινοβολία στα σημεία που δεν πρέπει.

Αν είστε ή πιθανολογείτε ότι είστε έγκυος μην παραλείψετε να μας το αναφέρετε, ώστε να σας φροντίσουμε όπως πρέπει.

Να σας ενημερώσουμε, ότι τμήματα της τοιχοποιίας του ιατρείου είναι υπενδεδυμένα με φύλλα μολύβδου, και το ιατρείο έχει την έγκριση ακτινοπροστασίας από ακτινοφυσικό, και άδεια λειτουργίας ακτινολογικού εργαστηρίου, από την ΕΕΑΕ. (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας)

Όχι. Οι ακτινογραφίες είναι ένα σημαντικό διαγνωστικό μέσο, που χρησιμοποιείται για την διασφάλιση της υγείας σας, καθώς μπορεί να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε πλήθος ανωμαλιών, που πιθανώς δεν φαίνονται κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης του στόματός σας.

Η ποσότητα της ακτινοβολίας Χ, που δέχεται ο ασθενής κατά την λήψη των ακτινογραφιών των δοντιών, είναι πολύ μικρή.

Με το σύγχρονο ψηφιακό ακτινογραφικό εξοπλισμό που διαθέτουμε, οι ακτινογραφίες είναι ασφαλέστερες από ότι στο παρελθόν.

Το ιδανικό είναι μετά από κάθε γεύμα.

Αυτό που προτείνουμε είναι 3 φορές ημερησίως.

ΜΕΤΑ από το πρωινό γεύμα ή τον καφέ, ΜΕΤΑ το μεσημεριανό γεύμα, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΥΠΝΟ. ΓΙΑΤΙ;

1ον Πρέπει να διώξουμε τα μικρόβια, διαφορετικά αυτά δρουν όλη τη νύχτα, φθείροντας τα δόντια.

2ον Πρέπει να προσλάβουμε φθόριο (fluoride) μέσω της οδοντόκρεμας, διότι είναι η χημική ουσία που ενδυναμώνει και προστατεύει τους κρυστάλλους που αποτελούν το σμάλτο (αδαμαντίνη) των δοντιών.

3ον Το σάλιο περιέχει αρκετές αντιμικροβιακές ουσίες αποτελώντας μια πρώτη ασπίδα του οργανισμού έναντι στη δράση των μικροβίων της πλάκας, ιδιαίτερα σε ανθρώπους που δεν καπνίζουν και έχουν στη διατροφή τους αρκετά λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά.

Οι σιελλογόνοι αδένες όμως υπολειτουργούν κατά το βραδυνό ύπνο, μην παράγωντας αρκετό σάλιο. Έτσι δεν έχουμε άμυνα.

Με μικρή κεφαλή για να φτάνει ευκολότερα στα τελευταία δόντια, τρίχες με αποστρογγυλεμένα άκρα νάιλον, επίπεδη κατά προτίμηση από πάνω, μαλακής ή μέτριας σκληρότητας (ΠΟΤΕ ΣΚΛΗΡΗ, διότι προκαλεί βλάβες σε δόντια & ούλα με έντονη χρήση) που αλλάζει σε κανονική χρήση περίπου κάθε 3μηνο.

Δείτε η κατεβάστε
μετεγχειρητικές οδηγίες

σε μορφή pdf