Αισθητική Οδοντιατρική

Πρόκειται για όψεις από σύνθετη ρητίνη που βοηθούν στο να αποκατασταθεί τόσο το σχήμα όσο και το μέγεθος των δοντιών αλλά σε ικανοποιητικό βαθμό και το χρώμα των δοντιών.

Η τοποθέτησή τους γίνεται αποκλειστικά στο οδοντιατρείο χωρίς να παρεμβάλλεται η εργασία του οδοντοτεχνίτη. Το γεγονός αυτό μειώνει το κόστος.

Το bonding εφαρμόζεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

-Σε αραιά δόντια

-Σε μικρά δόντια

-Σε δίχρωμα ή απονευρωμένα δόντια

-Σε δόντια με πολλά σφραγίσματα

Όταν θέλουμε να διορθώσουμε το χρώμα. Σε δόντια με φθορές και σπασίματα. Η διαδικασία τοποθέτησής τους που είναι αρκετά απλή.

Ρωτήστε τον οδοντίατρο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόκειται για την πιο συντηρητική , ασφαλή και αποτελεσματική κοσμητική παρέμβαση βελτιώσης της αισθητικής εικόνας του χαμόγελου και εν τέλει του προσώπου.

Οι δυσχρωμίες των δοντιών οφείλονται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες όπως η διατροφή, το κάπνισμα, η λήψη κάποιων φαρμάκων ή οι τραυματισμοί.

Είναι βέβαια πιθανόν σε κάποιους ανθρώπους το φυσικό χρώμα των δοντιών τους να είναι πιο σκουρόχρωμο.

Η λεύκανση επιτυγχάνεται με 3 τρόπους:

– Στο ιατρείο όπου ο/η οδοντίατρος απλώνει πάνω στα δόντια ένα ειδικό λευκαντικό gel, αφού πρώτα απομονώσει τα ούλα και το οποίο ενεργοποιείται με τη χρήση συσκευής laser.

– Στο σπίτι, όπου ο ασθενής εφαρμόζει στα δόντια τους ειδικούς νάρθηκες λεύκανσης, οι οποίοι έχουν προκύψει από τη λήψη αποτυπωμάτων από τον οδοντίατρο. Αφού επιβεβαιωθεί η σωστή εφαρμογή του νάρθηκα, δίδεται το λευκαντικό υλικό και οι σωστές οδηγίες χρήσης του.

– Με συνδυασμό των δύο παραπάνω μεθόδων. Τα αποτελέσματα της λεύκανσης μπορούν διαρκέσουν από 6 μήνες έως και περισσότερο από 2 χρόνια.

Όλα βεβαίως εξαρτώνται από τις συνήθειες του ασθενή. Για μονιμότερα αποτελέσματα συστήνεται η μείωση του καπνίσματος και της κατανάλωσης χρωστικοφόρων ουσιών καθώς και η εφαρμογή επιμελούς στοματικής υγιεινής.

Οι προληπτικές εμφράξεις ή Sealants είναι μία μέθοδος που εφαρμόζουμε για να καταπολεμήσουμε τον τερηδονισμό των δοντιών.

Είναι λεπτόρρευστες ουσίες που τοποθετούνται στη μασητική επιφάνεια των δοντιών και καλύπτουν τις φυσιολογικές οπές και σχισμές που βρίσκονται σε αυτή, με σκοπό να μην συσσωρεύεται έτσι τροφή και παράλληλα να μπορούν να καθαρίζονται ευκολότερα, ώστε να προστατευτεί το δόντι από την τερηδόνα.

Οι εμφράξεις αυτές απελευθερώνουν φθόριο με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του δοντιού.

Η όλη διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, απαιτεί λιγοστό χρόνο και δεν χρειάζεται καθόλου τρόχισμα του δοντιού ούτε βεβαίως και αναισθησία.

Οι προληπτικές εμφράξεις ασφαλώς χρειάζονται επανέλεγχο μία φορά το χρόνο για να διαπιστώνεται η κατάστασή τους και βεβαίως έτσι να προλαμβάνουμε, δίδοντας σωστές συνήθειες διατροφής και στοματικής υγιεινής, τα έντονα προβλήματα τερηδόνας στις μικρές ηλικίες.

Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική δίνει ολοένα και μεγαλύτερες δυνατότητες για όμορφα χαμόγελα!

Πολύ δημοφιλή έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια τα στρας που τοποθετούνται στα δόντια και προσφέρουν ξεχωριστή εμφάνιση ιδιαίτερα σε νεαρά κορίτσια ή γυναίκες.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς δεν απαιτείται τρόχισμα ή κάποια άλλη παρέμβαση.

Τα στρας μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στα φυσικά δόντια ή σε όψεις ρητίνης, όχι όμως και στην πορσελάνη.

Διατίθεται τεράστια ποικιλία σε είδη και χρώματα!

Οι όψεις πορσελάνης είναι εξαιρετικά λεπτές φλούδες από κεραμικό υλικό (πορσελάνη) που τοποθετούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών.

Χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση του σχήματος και της θέσης του δοντιού στο οδοντικό τόξο και το αισθυτικό κλείσιμο των υπό αραιοδοντία δοντιών.

Οι όψεις πορσελάνης δεν μοιάζουν με τις θήκες. Είναι πολύ λεπτές κατασκευές που θυμίζουν φακούς επαφής.

Η κατασκευή τους είναι μια πολύ συντηρητική διαδικασία, κατά την οποία πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να τροχιστεί το φυσικό δόντι.

Είναι επίσης μια σύντομη διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες μόνο επισκέψεις.